Oamenii se mint pe ei înşişi.

Toţi o facem, unii mai mult, alţii mai puţin. Asemenea unui make-up, ne zugrăvim imaginea, realitatea vieţii noastre, o cosmetizăm, să arate cât mai frumos, în primul rând pentru noi, mai apoi pentru ceilalţi. Nu vrem ca ceilalţi să observe lucruri pe care nu le putem accepta la noi, care nu ne plac Aşa apar măştile noastre cele de toate zilele. Ne minţim, ne autoamăgim, nu avem puterea să vedem şi să înfruntăm realitatea aşa cum este.

Privim la tabloul vieţii noastre cu ochelari de cal pe nas. Ignorăm orice informaţie care contravine acestei imagini. Ne consumăm timpul şi energia în a păstra aparenţele în faţa noastră şi a celorlalţi.

A ne minţi pe noi înşine, este poate una dintre cele mai dese forme de minciună.

DE CE NE MINŢIM?

Negarea este o funcţie a psihicului nostru, care ne ajută să trecem peste situaţii dureroase şi solicitante. Recunoaşterea unor realităţi dureroase implică trăirea unor emoţii negative puternice. Negarea sănătoasă are rolul de a ne proteja. Pe moment. Aceasta este partea plină a paharului.

DAR, pe de altă parte, este un SEMNAL DE AVERTIZMENT!!!

PENTRU CĂ, aceste minciuni, ne îndepărtează de noi înşine, de adevărul interior şi ne împiedică să fim fericiţi. Avem senzaţia că dacă ne autoamăgim, dacă ne colorăm realitatea în culori cât mai frumoase şi mai vesele, cu brizbrizuri şi sclipici, realitatea devine mai suportabilă, mai uşor de trăit. De fapt lucrurile stau tocmai invers. Prin minciună şi autoamăgire negăm problemele noastre, dar negându-le, ele nu dispar, din contră, se acutizează. Băgatul gunoiului sub covor mai mult ne face rău. La un moment dat, începe să pută.

Negarea nesănătoasă, nu ne lasă să vedem ce se întâmplă cu adevărat în jurul nostru, ne negăm instinctele, gândurile şi sentimentele, consecinţele acţiunilor noastre, sau acţiunilor altora asupra noastră. Cu cât diferenţa dintre realitate şi percepţia noastră eronată este mai mare, cu atât disfuncţionalitatea noastră ca indivizi este mai mare.Cu cât gunoiul băgat sub preş este mai mare, cu atât pute mai tare.

ŞI în momentul în care negăm o problemă, sau o situaţie neplacută, negăm că acea problemă există.

PUTEM REZOLVA O PROBLEMĂ CARE NU EXISTĂ?

EVIDENT CĂ NU.

Abia când recunoaştem cu adevărat cine suntem, ce trăim, ce simţim , ce probleme avem, vom putea avea posibilitatea să schimbăm la noi şi în vieţile noastre, acele lucruri care nu ne plac, care ne fac rău şi care ne trag în jos.

IAR, amăgirea nu poate fi susţinută la nesfârşit.

Atunci cănd trăieşti sentimente de tristeţe, furie, dezamăgire, când ai stări depresive, când te simţi neînţeleasă şi victimă, este foarte probabil, să nu-ţi percepi realitatea SINCER ŞI OBIECTIV. Aceste stări, deşi neplăcute, au calitatea de a ne atrage semnale de alarmă, că ar trebui să ne dăm jos măştile şi să coborâm cu picioarele pe pământ, să cautăm buba şi s-o doftoricim.

Dezvoltarea personală, autocunoaşterea, starea de PREZENŢĂ cu adevărat în vieţile noastre, ne ajută foarte mult în a ne identifica măştile şi a le scoate de pe chip.

De asemenea, procesul de coaching, ne ajută enorm în acceptarea realităţii, în confruntarea cu problemele noastre, în a accesa în noi capacitatea de a ne lua viaţa în propriile mâini, de a renunţa la mentalitatea de victimă.

La tine cum stau lucrurile?

TREZEŞTE-TE LA REALITATE oricât de dură este astăzi, pentru a-ţi putea construi un viitor aşa cum meriţi.

DĂ-ŢI MĂŞTILE JOS şi priveşte-ţi tabloul vieţii cu ochii limpezi, calzi, cu sinceritate, obiectivitate şi acceptare.

Numai aşa vei şti unde EŞTI şi către ce vrei să te ÎNDREPŢI.

Iar dacă simţi că ai nevoie de ajutorul meu, sunt aici pentru a te acompania, către cea mai bună variantă a ta.

Cu drag, Bianca Pescaru life & business coach

Vino şi tu alături de noi în Comunitatea femeilor care se iubesc, o comunitate de femei inteligente, cu suflet frumos, pasionate de evoluţie şi dezvoltare personală. https://www.facebook.com/groups/841758652669169/