Psihoterapia
Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar, situat la granița dintre medicină și psihologie.
De ce?
Psihologii ajută oamenii de toate vârstele să trăiască o viață mai fericită, mai sănătoasă și mai productivă.
Prin psihoterapie, psihologii ajută oamenii de toate vârstele să trăiască o viață mai fericită , mai sănătoasă și mai productivă .
Semne că ai putea beneficia de psihoterapie
- Simți un sentiment copleșitor și persistent de neputință și tristețe .
- Problemele nu par să se îmbunătățească în ciuda eforturilor și a ajutorului familiei și prietenilor.
- Îți este greu să te concentrezi pe sarcinile de lucru sau să desfășori alte activități zilnice.
- Iti faci griji excesive , te aștepti la ce este mai rău sau esti în permanență in stare de hipervigilenta
- Acțiunile tale, cum ar fi consumul prea mult de alcool, consumul de droguri sau agresivitatea, îți fac rău ție sau altora.
- Ai anumite simptome si somatizari cum ar fi: dureri de cap, hipertensiune, dureri abdominale, lipsa apetit alimentar, probleme legate de somn, lipsa concentrare, nervozitate, furie accentuata, sentiment de blocaj, atacuri de panica, ruminatii, lipsa de energie, te simti neinteles, plangi des, hipersensibilitate accentuata.
Psihoterapia cognitiv-comportamentală
Terapia cognitivă și comportamentală este o disciplină bazată științific, a cărei validitate este susținută de sute de studii, în principal, dar nu numai, pentru diagnosticarea și tratarea într-un timp scurt a multor tulburări psihologice:
Depresie și tulburare bipolară;
Anxietate, fobii, atacuri de panică și ipohondrie;
Obsesii și compulsii;
Anxietate sau îngrijorare generalizată
Tulburări de alimentație (anorexie, bulimie etc.);
Stres , tulburări psihosomatice și dureri de cap ;
Disfuncții sexuale (ejaculare precoce, anorgasmie etc.);
Abuzul și dependența de substanțe (alcool, droguri etc.);
Tulburări de personalitate ;
Insomnie și alte tulburări de somn ;
Dificultate în stabilirea și menținerea relațiilor sociale și a comportamentului impulsiv
Probleme de relație;
Dificultate la școală sau la locul de muncă;
Stima de sine scăzută .
Această abordare postulează o relație complexă între emoții, gânduri și comportamente, subliniind ca majoritatea dintre problemele noastre (inclusiv cele emoționale) sunt influențate de ceea ce facem și ceea ce gândim în prezent, aici și acum.
Aceasta, după cum sugerează termenul, combină două forme extrem de eficiente de terapie:
Terapie comportamentală : Ajută la modificarea relației dintre situațiile care creează dificultăți și reacțiile emoționale și comportamentale obișnuite pe care persoana le are în astfel de circumstanțe, prin învățarea de noi moduri de reacție. De asemenea, ajută la relaxarea minții și a corpului, astfel încât să vă simțiți mai bine și să reflectați și să luați decizii mai clar.
Terapia cognitivă . Ajută la identificarea anumitor gânduri recurente, a anumitor modele fixe de raționament și interpretare a realității, care sunt concomitente cu emoțiile negative puternice și persistente care sunt percepute ca simptome și sunt cauza, pentru a le corecta, a le îmbogăți, a le integra cu alte gânduri, mai obiectiv, sau în orice caz mai funcțional, pentru bunăstarea persoanei.
“Ignorarea durerii emoționale nu face decât să o adâncească. Trăiește-o, înțelege-o și-o vei depăși”.
Testimoniale
Ma bucur ca am cunoscut-o pe Bianca si ca am descoperit o compatibilitate intre noi doua. Asta m-a ajutat si ma ajuta in continuare sa devin cea mai buna varianta a mea si sa raman autentica asa cum am fost mereu ( diferenta e ca impreuna cu ea am invatat sa fiu la fel de sincera dar fara sa ii ranesc pe altii). Multumesc din suflet Bianca pentru tot ce am aflat despre mine si pentru evolutia mea pe toate planurile!
O tema care mi-a mers din plin la suflet, abordata intr-o maniera emotionanta. Astept cu nerabdare urmatoarea tema. Multumesc, Bianca!
Experienta de lucru cu Bianca mi-a lansat niste puncte de cercetare ale sufletului pe termen lung. Sunt recunoscatoare ca am avut sansa sa o cunosc, pentru ca trateaza omul din fata cu mult profesionalism si blandete, il asculta si il directioneaza catre propriile resurse. In urma sesiunilor cu Bianca am realizat 3 pasi de urmat: gandire / prezenta constienta, timp dedicat cu sine zi de zi – auto-observator si integrare constanta a conceptelor descoperite la final de zi, identificarea propriilor emotii, descrierea lor si lucrul din nou constient cu fiecare in parte in functie de contextul in care se manifesta. Multumesc pentru ce mi-ai oferit!
Multumesc Bianca pt emotiile traite impreuna astazi, m-au facut sa ma descopar mai bine, m-au incarcat de energie pozitiva, astept cu nerabdare noi experiente. Felicitari!