Observ în ultima perioadă, că tot mai mulţi oameni se confruntă cu teama de schimbare.

Deşi trăiesc situaţii dureroase, nefericite, au joburi care nu-i satisfac, sunt în relaţii toxice, interacţiunea cu cei din jur nu este aşa cum şi-ar dori, nu dau drumul unui rău vechi sau actual, de teama noului.

Le este teamă de ce poate aduce schimbarea, le este teamă de necunoscut.

Există multe temeri: teama de schimbare, de a fi judecat, de a greşi, de a ieşi în evidenţă, de a nu te ridica la nivelul altora, teama de eşec, teama de a pierde, teama de nou, de refuz, etc.

Nu ne-am născut cu aceste temeri. Experienţe, opinii şi credinţe auzite şi preluate, injoncţiuni date de părinţi, s-au sedimentat în mintea noastră şi au început să ne controleze acţiunile. Tocmai de aceea, copii fiind, aveam curajul să facem aproape orice, să experimentăm, să încercăm şi chiar să dăm greş, pentru că mintea noastră era “nealterată”.

Înaintăm în viaţă şi devenim prizonierii acestor temeri, acestor convingeri, fără să realizam deserviciul imens pe care ni-l facem.

Uşor, uşor, fără să realizăm, ajungem să trăim viaţa altcuiva.

Deşi multora ne este greu, trăim situaţii dureroase şi frustrante, facem compromisuri peste compromisuri, preferând ceva “sigur”, în detrimentul noului.

TU CE-ŢI DOREŞTI CU ADEVĂRAT?

Lasă-i pe cei din jur deoparte şi caută adânc în tine, răspunsul la această întrebare.

Venim pe lume cu RESPONSABILITATEA pentru PROPRIA FERICIRE.

Fă ce-ţi place ŢIE, trăieşte conform personalităţii tale şi nu pentru a le face pe plac altora.

Cu cât te vei apleca mai des şi mai mult către ceea ce-ţi spune şi transmite interiorul tău, cu atât vei şti ce-ţi doreşti cu adevărat de la tine şi de la viaţa ta.

Viaţa ta se va schimba cu adevărat atunci când vei înceta să-ţi faci griji pentru ce cred alţii despre tine.

În momentul în care acţionezi, fără să te mai gîndeşti la ce vor spune ceilalţi, deciziile tale vor fi mai uşor de luat. Cu cât dai o mai mare importanţă părerilor celor din jur, cu cât vei face mai mult ce vor alţii de la tine, cu atât te vei pierde mai mult pe tine, esenţa ta ca fiinţă umană, te vei îndepărta de nevoile tale, de dorinţele şi visurile tale.

Atunci când vei înceta să-ţi mai pese de ce cred cei din jurul tău, îţi vei muta focusul pe TINE, pe persoana ta, pe interiorul tău, pe valorile şi credinţele tale AUTENTICE, nu pe cele “împrumutate” de la alţii, pe ce-ţi doreşti TU cu adevărat.

Dă-ţi voie să greşeşti: dacă marii inventatori nu ar fi greşit şi încercat de mai multe ori, atunci nu ar mai fi descoperit şi inventat atâtea lucruri uimitoare şi extrem de folositoare.

Priveşte orice experienţă negativă nu ca pe un eşec ci ca pe cea mai valoroasă lecţie.

Riscă: fă exact ce îţi e frică să faci. Majoritatea oamenilor în vârstă au un singur regret, faptul că nu au încercat, nu au riscat, că le-a fost frică, că au renunţat la visurile lor.

Scapă de parerile celor din jur: ne e frică de ce vor spune cei din jur. Indiferent de ce vei face sau spune, niciodată nu vei mulţumi pe toată lumea, tot timpul vor exista oameni să te critice, să-ţi comenteze acţiunile, părerile, principiile tale. Aşa că cea mai înţeleaptă atitudine este să fii fidelă propriei persoane.

Acceptă că eşti într-o continuă dezvoltare: ne este frică de ce nu ştim, ce nu putem. Atunci învaţă. Ieşi din zona de confort.Fii astăzi mai bună decăt ieri. Compară-te doar cu tine, cea de ieri. Cea mai mare satisfacţie este să vezi că ai crescut, că te-ai dezvoltat, ca om, ca personalitate.

Priveşte schimbarea ca pe ceva firesc, ca pe o evoluţie, ca pe urcarea unor trepte.

Vei atrage persoane potrivite în viaţa ta, persoane cu aceleaşi principii, valori, la fel de autentice şi curajoase.

Iar cei care vor dispărea, ia-o ca pe o normalitate, rămân cei care este dat să rămână.

În acel moment vei începe să trăieşti cu adevărat VIAŢA TA şi nu a altora, vei trăi după propriile principii şi reguli.

Vei deveni AUTENTICĂ, LIBERĂ ŞI ÎMPLINITĂ, eliberată de constrângeri şi compromisuri.

Iar dacă simţi că ai nevoie de ajutorul meu, sunt aici pentru a te acompania, către cea mai bună variantă a ta.

Cu drag,

Bianca Pescaru life & business master coach

Teama de schimbare este cel mai mare compromis pe care-l poate face cineva.

TU CE ALEGI?

Vino şi tu alături de noi în Comunitatea femeilor care se iubesc, o comunitate de femei inteligente, cu suflet frumos, pasionate de evoluţie şi dezvoltare personală. https://www.facebook.com/groups/841758652669169