CE FACI CÂND NU MAI POŢI?

SIMPLU. TE SCHIMBI.

Vine un moment în viaţa noastră în care ne simţim obosite, pierdute, împovărate de atâtea responsabilităţi, când parcă nimic nu ne mai satisface, nu ne mai bucură.

Zi după zi, ca nişte roboţei, suntem angajate, mame, soţii. Avem o groază de treburi de făcut, de responsabilităţi. Punem presiune pe noi să facem cât mai multe şi cât mai bine.

Ne suprasolicităm, ne împovărăm cu nevoile celorlalţi, uitând de noi şi de nevoile noastre. Vrem să fim mame de nota 10, soţii de nota 10, fiice de nota 10, prietene de nota 10.

Uităm să ne mai oprim din acest iureş, uităm să mai luăm câte o pauză măcar din când în când, uităm că şi NOI existăm în vieţile noastre, uităm că şi noi avem NEVOI, DORINŢE, VISURI …

Oferim şi iar oferim, suntem ACOLO, PREZENTE pentru toţi din jur, dar LIPSIM cu mare artă din VIEŢILE NOASTRE.

Suntem atente, la toate nevoile celorlalţi, dar IGNORĂM total propriile nevoi.

Şi într-un astfel de moment, apare acea senzaţie de veşnică nemulţumire, insatisfacţie, când ne simţim blocate, când nu înţelegem ce ni se întâmplă, când nu ne mai place unde suntem, dar nici nu avem idee CUM şi CE să facem pentru a ieşi din această situaţie.

La tine cum stau lucrurile?

Ai simţit vreodată că nu mai poţi?

Dacă n-ai făcut-o până acum, este momentul să-ţi pui aceste întrebări.

Priveşte în tine, cu multă sinceritate.

Sintagma “Oglindă, oglinjoară”, foloseşte-o nu pentru a afla cine-i mai frumoasă, ci pentru a-ţi observa măcar acum viaţa ta, situaţia ta, cât eşti de prezentă cu adevărat în ea, cât de mult te iubeşti şi pe tine, nu doar pe cei dragi ţie, cât de mult eşti atentă la emoţiile tale, la nevoile tale, la visurile tale?

Emoţiile noastre sunt GPS-ul nostru personal, busola de care ar trebui să ţinem cont ÎNTOTDEAUNA.

Emoţiile negative sunt semnale de alarmă asupra faptului că o NEVOIE a noastră nu este satisfacută.

Intreabă-te CE SIMŢI?

DE CE?

CUM AI AJUNS ÎM SITUAŢIA ASTA?

CĂT DE MULT TE AFECTEAZĂ OAMENII ŞI LUCRURILE DIN JURUL TĂU?

CE ASPECT AL VIEŢII TALE ARE MAI MULTĂ NEVOIE DE ATENŢIE?

CE NEVOI AI CARE NU SUNT SATISFĂCUTE?

CE-ŢI LIPSEŞTE PENTRU A FI FERICITĂ?

Dacă te simţi pierdută sau blocată într-o situaţie fără de ieşire, e de bine.

Înseamnă că ai conştientizat nivelul în care te afli, situaţia actuală.

Acesta este primul pas şi este foarte important.

Aş vrea să ştii că indiferent de cât de rău te simţi acum, indiferent cât de grea şi dificil de depăşit ţi se pare situaţia actuală, ACEST MOMENT ESTE FOARTE IMPORTANT PENTRU TINE ŞI PENTRU VIAŢA TA.

Acest moment ar putea fi începutul călătoriei tale către esenţa ta ca persoană, către ceea ce eşti tu cu adevărat.

Blocajul pe care îl simţi este doar o trăire, nu o realitate. Te simţi blocată, nu eşti blocată.

Ceea ce simţi tu acum, este că o parte din tine nu mai vrea să continue aceeaşi viaţă, este alarma care te avertizează că interiorul tău nu mai este împăcat cu ceea ce trăieşti, cu aceleaşi tipare, cu acelaşi mod de face lucrurile.

A te simţi pierdută poate fi un punct de cotitură în viaţa ta.

Poate fi semnalul de conştientizare că anumite lucruri nu sunt sau nu mai sunt în regulă în viaţa ta, că a venit timpul să TE TREZEŞTI la propriu, să vezi ce nu te mai ajută, să vezi ce trebuie schimbat, îmbunătăţit.

Este parte din planul de a te regăsi pe tine, de a evolua şi de a trece la următorul nivel.

Nu te speria, chiar dacă este o situaţie nouă pentru tine, chiar dacă sentimentele negative pe care le simţi sunt dureroase.

Conştientizările chiar dacă sunt dureroase, sunt acea forţă extraordinară care ne determină să facem cele mai grele şi mai imposibile schimbări.

Dă-ţi timp să simţi toate aceste lucruri, extrage toate lecţiile din această experienţă, pentru a ieşi din ea mai înţeleaptă şi mai împlinită.

Acordă-ţi timp cu tine. Chiar dacă ai multe responsabilităţi, încearcă să petreci timp cu tine însăţi. În solitudine ai ocazia să-ţi asculţi gândurile şi sentimentele, să te poţi gândi în linişte la viaţa ta, la ce anume te deranjează, la ce anume ai dori să schimbi şi să îmbunătăţeşti.

Rămâi ancorată în PREZENT, în AICI şi ACUM.

Este util să analizezi trecutul, cum şi de ce ai ajuns aici, dar cel mai important este să nu rămâi blocată acolo. Te gândeşti, analizezi, înţelegi ce este de înţeles, înveţi lecţiile pe care ţi le oferă experienţele trecutului, dar apoi, din prezent, faci planul de bătaie, alegi ce anume schimbări ai de făcut şi te apuci de treabă.

Fă lucruri noi. Ai ocazia să descoperi ce te inspiră, ce-ţi place, ce te motivează. Numai experimentând vei afla ce anume îţi place, ce-ţi aduce bucurie, împlinire.

Iar dacă eşti tentată să crezi că ceea ce trăieşti, ceea ce simţi se datorează factorilor din exterior, fie că sunt oameni, fie că sunt situaţii, să ştii ca nu este deloc aşa.

TU ŞI NUMAI TU EŞTI RESPONSABILĂ DE VIAŢA TA.

Mama îmi spunea adesea în copilărie: “nu există nu pot, există nu vreau”.

Adult fiind am conştientizat înţelepciunea acestor vorbe.

Căci da, este mult mai uşor şi mai comod să spunem “nu pot”, să găsim scuze şi motive pentru care” nu putem”, decât să ieşim din zona de confort, să privim realitatea obiectiv şi sincer oricât de dureroasă este şi să facem acţiuni către schimbare, către îmbunătăţirea situaţiei, către evoluţie.

Osho spunea “e nevoie să mori pentru a renaşte”. Aşa este.

Eu aş mai adăuga: e nevoie să vrei pentru a face îmbunătăţiri. Căci de putut, poţi sigur.

Aştept să-mi scrii şi să-mi spui cu ce anume te confrunţi şi ce anume îţi doreşti să îmbunătăţeşti.

Depinde doar de tine să devii cea mai bună varianta ta.

Cu drag,

Bianca Pescaru

life& business master coach

Vino şi tu alături de noi în Comunitatea femeilor care se iubesc, o comunitate de femei inteligente, cu suflet frumos, pasionate de evoluţie şi dezvoltare personală. 

www.facebook.com/groups/841758652669169/