Tot mai mulţi oameni sunt preocupaţi de dezvoltarea personală şi asta este un lucru minunat.

Citesc cărţi, bloguri, articole, merg la seminarii, workshopuri, conferinţe.

Mulţi dintre ei ştiu anumite teme, idei, concepte.

Zi de zi distribuie pe facebook citate motivaţionale, de dezvoltare personală, poveşti inspiraţionale.

Este foarte bine că se întâmplă, că tot mai mulţi oameni sunt atraşi de zona aceasta a autocunoaşterii, a dezvoltării personale, a descoperirii şi înţelegerii interiorului uman şi sensului vieţii.

Dar cu toate astea, mari schimbări nu au avut loc în vieţile lor. Se află cam în aceeaşi situaţie, cu aceleaşi probleme, aceleaşi neîmpliniri, aceleaşi dureri în suflete, aceleaşi nevoi nesatisfăcute.

Încă nu ştiu CUM sau nu ştiu CE anume să facă.

Deşi îşi doresc să se schimbe, să-şi îmbunătăţească viaţa, citesc, se preocupă, participă la tot felul de evenimente, nu înţeleg DE CE nu le iese.

Pentru toţi aceia care m-au întrebat aceste lucruri, răspunsul este unul singur şi este foarte simplu:

DIFERENŢA DINTRE TEORIE ŞI PRACTICĂ.

Poţi să ştii toată teoria pe de rost, poţi citi tone de cărţi, poţi participa la cele mai tari programe si workshopuri, toate aceste lucruri valorează foarte puţin, aproape zero, dacă nu le şi aplici, dacă nu le şi implementezi în viaţa ta, zi de zi, minut de minut, secundă de secundă.

În orice domeniu, dar mai ales în domeniul dezvoltării personale şi al psihologiei practice, A ŞTI nu este acelaşi lucru cu A FI.

A ŞTI despre o temă, o noţiune, un concept, nu înseamnă că EŞTI aceea persoană, care trăieşte zi de zi în concordanţă cu ele.

Gândiţi-vă la orice lucru pe care l-aţi învăţat. De la gătit, şofat, make-up, creşterea copiilor, orice.

În nici unul dintre ele nu a fost de ajuns să învăţaţi teoria, să citiţi despre.

Orice lucru nou de asimilat şi cu atât mai mult dezvoltarea personală implică multă muncă practică, pe care o putem face in workshopuri, şedinţe de coaching, dar MAI ALES ZI DE ZI, NOI SINGURI.

Gândiţi-vă că am trăit şi am fost într-un anumit fel, atâţia ani, destul de mulţi la număr.

Mintea noastră conţine programe neurologice, tipare comportamentale, credinţe, un scenariu de viaţă, şi multe alte lucruri, majoritatea formate în copilărie.

Unele dintre ele sunt pozitive, dar ce facem cu cele negative?

Care ne sabotează şi ne creează numai probleme?

Aceste lucruri sunt fixate în mintea inconştientă, adică, nu suntem conştienţi de ele.

Pentru a le aduce în mintea conştientă, avem nevoie de CONŞTIENTIZĂRI.

Conştientizările pot apărea în urma lecturii, în urma efectuarii exercitiilor practice în workshopuri, sau în procesele care au loc în şedinţele de coaching.

Acesta este PRIMUL PAS.

Dar ce facem mai departe cu aceste conştientizări, cum le implementăm zi de zi în vieţile noastre, CÂT DE MULT EFORT depunem NOI, zi de zi , ESTE CEL MAI IMPORTANT.

Să vrem să schimbăm, să resemnificăm tipare de comportament, programe, credinţe disfuncţionale, care sunt adânc înrădăcinate în noi, presupune nu doar a citi despre, nu doar a avea conştientizări despre, ci foarte multă muncă, noi cu noi, zi de zi.

O muncă constantă, zi de zi, pentru a putea schimba softul minţii noastre.

ACEASTA ESTE DIFERENŢA DINTRE TEORIE ŞI PRACTICĂ.

ACEASTA ESTE CHEIA REUŞITEI.

Indiferent cât este de bun articolul, cartea, seminarul, indiferent cât este de mare conştientizarea, mintea noastră are tendinţa de a intra pe pilot automat, în aceleaşi comenzi, iar şi iar. Şi o face de multe ori chiar fără să ne dăm seama de asta.

Tocmai de aceea, fără efort susţinut nu se schimbă nimic.

Am avut norocul să am profesori minunaţi, care mi-au devenit mentori şi de la care am avut de învăţat foarte multe. La fiecare curs ne repetau acelaşi lucru, faptul că ne ofereau toată ştiinţa lor, tot ce ţinea de ele, DAR CĂ MUNCA CEA MAI IMPORTANTĂ, RESPONSABILITATEA CEA MAI MARE, ESTE A NOASTRĂ, ZI DE ZI.

SĂ SCHIMBĂM, SĂ MODIFICĂM, SĂ IMPLEMENTĂM.

“Teoria e uşoară şi practica ne omoară pentru că teoria ţi-e dată de altul, iar practica implică responsabilitate şi acţiune din partea ta”. Alina

Asta face diferenţa dintre DORINŢĂ ŞI PUTINŢĂ.

Asta face diferenţa dintre A ŞTI şi A FI.

Asta face diferenţa între cei care doar ÎŞI DORESC o viaţă mai bună şi cei care REUSESC să aibă o viaţă mai bună.

La tine cum stau lucrurile? Care-ţi sunt provocările? Ştii sau eşti?

Aştept să-mi scrii şi să-mi spui cu ce anume te confrunţi şi ce anume îţi doreşti să îmbunătăţeşti.

Depinde doar de tine să devii cea mai bună varianta ta.

Cu drag,

Bianca Pescaru

life& business master coach

Vino şi tu alături de noi în Comunitatea femeilor care se iubesc, o comunitate de femei inteligente, cu suflet frumos, pasionate de evoluţie şi dezvoltare personală. www.facebook.com/groups/841758652669169/